Busregels

Busregels bij gebruik van de BuurtbusPlus Neede

Verloren voorwerpen

U kunt er op twee manieren mee te maken krijgen. Als vinder of als verliezer. Als vinder helpt u de verliezer het best door uw vondst af te geven aan de chauffeur. Als verliezer vergroot u de kans op een gelukkig weerzien door via de site verloren hiervan melding van te doen.

Wat niet mag

In hoofdstuk 6 van het Besluit behorende bij de Wet Personenvervoer staan enkele artikelen die betrekking hebben op het reizen met de bus. Wat allemaal wel en niet mag, dat u een geldig plaatsbewijs moet hebben, enz. Het is o.a. niet toegestaan te roken, patat te eten, te spuwen, muziek te maken, radio’s of cassetterecorders te laten spelen , de bus onklaar te maken of buiten noodzaak te besturen.

Kinderen

Kinderen van 4 t/m 11 jaar vallen onder het gereduceerde tarief. Tot vier jaar hebben ze gratis openbaar vervoer. Dit alles is alleen geldig in combinatie met een betalende volwassene.

Dieren

Huisdieren in tas of mandje, dat op schoot wordt gehouden, hebben geen kaartje nodig. De geleidehond van een blinde evenmin. Andere zich keurig gedragende, aangelijnde en zich niet op een zitplaats nestelende honden mogen mee tegen gereduceerd tarief. De chauffeur beslist over de toelating van uw levende have.

Bagage

Allerhande kleingoed mag u gratis meenemen. Dat geldt ook voor een boodschappen- wagentje. Groter goed, zoals ski’s, reiswagens, autopeds, vouwfietsen in een hoes, mogen alleen mee als de chauffeur vindt dat tijdens de rit geen plaatsgebrek zal ontstaan.

Plaatskaarten

De OV-chip kaart kan gewoon gebruikt worden op de bus. Alle plaatskaarten, behalve meerrittenkaarten, zijn strikt persoonlijk. Er kunnen geen duplicaten worden verstrekt. Strippenkaarten en sterabonnementen zijn niet geldig op de buurtbus. Wel is de studenten OV-jaarkaart geldig.

Niet rijden

Op zater-, zon- en feestdagen (zoals Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 5 mei -lustrumjaren- en de beide Kerstdagen) wordt door de buurtbus niet gereden.