OV Informatie

Openbaar Vervoer Informatie

Voor een compleet reisadvies van adres tot adres met alle vormen van openbaar vervoer in heel Nederland bel Reisinformatiegroep tel 0900-9292 (0,70 € p/m) of klik Reisinformatie

Daarnaast geeft een elektronische reisadviseur u advies over het reizen van treinstation naar treinstation. Verder worden grote storingen bij trein, tram en ferry gemeld. Tel 0900-1475 (0,35€ p/m)

 

Uitcheck gemist! OV-Chipkaart

Korte inhoud:

Uitcheck gemist? Ga naar uitcheckgemist.nl!

Iedereen met een OV-chipkaart weet het inmiddels; bij een reis moet er worden ingecheckt en uitgecheckt. Maar wat als dat wordt gemist? Daarvoor is er nu uitcheckgemist.nl. Een website waar reizigers in drie simpele stappen hun saldo kunnen terugvragen.

Hoe werkt het?

Op www.uitcheckgemist.nl  kan iedereen die zijn uitcheck heeft gemist, zich aanmelden met zijn OV-chipkaartnummer. Dit geldt voor persoonlijke en anonieme OV-chipkaarten. Bij een persoonlijke OV-chipkaart moet ook de geboortedatum worden ingevuld. De website laat alle ritten zonder uitcheck zien. Als de reiziger het saldo van een rit wil terugvragen, moet de instaplocatie en de eindbestemming worden ingevuld. De website rekent dan uit hoeveel geld de reiziger terugkrijgt. Het saldo wordt vervolgens klaargezet bij een ophaalautomaat en kan daar weer op de OV-chipkaart worden gezet. Terugvragen mag maximaal drie keer per vervoerder per half kalenderjaar. Voor de zakelijke markt verandert er niets bij een gemiste uitcheck.

‘Instructies’ Stewards/buschauffeurs

Arriva Store/ Klantenservice:

  • In drie simpele stappen saldo terugvragen gaat als volgt:

o Stap 1: aanmelden

Ga naar uitcheckgemist.nl en meld u aan met uw OV-chipkaartnummer. Vul ook uw geboortedatum in als u een persoonlijke OV-chipkaart heeft.

o Stap 2: invullen

De website toont alle ritten zonder uitcheck. Wilt u van een rit het saldo terugvragen? Vul dan de instaplocatie en eindbestemming in. Het saldo is meteen zichtbaar.

o Stap 3: ophalen

Uw teruggevraagde saldo wordt klaargezet. U zet het weer op uw OV-chipkaart bij een ophaalautomaat en kunt er daarna meteen mee reizen.

  • “Wat u nog moet weten”:
  • u mag 3 keer saldo terugvragen per vervoerder per half kalenderjaar
  • u hoeft geen account aan te maken
  • voor de zakelijke markt verandert er niets

Overige info:

NB: De gemiste uitchecks van alle andere vervoerders zijn wel te zien, maar voor het terugvragen van saldo worden reizigers doorgelinkt naar de website van die vervoerder.