Al 170 keer met de Vlearmoesbus (archief)

Tubantia 24-12-2011

Voorzitter Boy van den Berg (rechts) van de BuurtbusPlusVereniging verraste twee trouwe passagiers van de Vlearmoesbus met een kerstpakket: Sini Starink (links) heeft al 170 ritten op haar naam staan en Arend Jan Korenblik is met zijn 95 jaar de oudste reiziger. (foto Jan Houwers 24 december 2011)

NEEDE – Sini Starink heeft iets met de Vlearmoesbus. Het is zoiets als een onschuldige affaire. Wel vier keer in de week stapt ze in het Needse belbusje. Op naar het dorp. En weer terug. 170 ritten heeft de 70-jarige Needse al gemaakt. Gisteren verraste de BuurtbusPlusVereniging haar meest trouwe passagier met een kerstpakket. Ook voor Arend Jan Korenblik, met zijn 95 jaar de oudste reiziger, was er een kerstverrassing.

Sinds maart van dit jaar vervoeren de vrijwillige chauffeurs met de Vlearmoesbus ouderen en zieken binnen de voormalige gemeente Neede op afroep van deur tot deur. Het moge duidelijk zijn: mevrouw Starink is een grote fan van het busje. Voor haar was de afstand van de Meijersveldweg naar het centrum sinds een knieoperatie onoverbrugbaar geworden. „Voor die tijd moest ik het altijd aan een ander vragen als ik naar het dorp wilde, maar dat doe ik niet gauw. Ik wil niet iedereen lastigvallen voor die twee uurtjes.”

Ze deelt haar enthousiasme over het kleinschalige vervoer graag met anderen. „Ik praat er altijd over. Mensen vragen: hoe kom je hier? Dan zeg ik: met de Vlearmoes!” Arend Jan Korenblik gaat sinds juli drie keer in de week mee met de Vlearmoesbus. Het busje brengt hem naar zijn vrouw, die in de kleinschalige woonvoorziening aan de Troelstrastraat verblijft. „Hartstikke mooi”, oordeelt hij. „De meeste chauffeurs ken ik wel, we hebben altijd veel te praten. Anders zit ik ook maar hele dagen alleen.”