Dankzij Rode Kruis vervangende bus (archief)

NEEDE – 27 juni 2012

Wie gewend is aan de dagelijkse ritten van de Vlearmoesbus in en rond Neede keek vrijdag even raar op. Er reed ineens een busje van het Rode Kruis door het dorp.

De verklaring was simpel: de Vlearmoesbus moest voor groot onderhoud en wat reparaties naar de garage. Omdat Neede echter geen dag zonder de vervoersdienst kan was het Rode Kruis zo vriendelijk een vervangend busje uit te lenen. Chauffeur Corrie ter Huurne kreeg er aardig wat reacties op: „Eén van de passagiers zei ‘Wat nou, een busje van het Rode Kruis? Daar trek ik heel wat bekijks mee. De buren zullen wel denken, ze zal toch niet wat hebben?’ De Vlearmoesbus is zo vertrouwd dat er in het dorp meteen gepraat wordt als er ineens een andere bus rijdt.”

Ter Huurne was wel blij dat via Syntus het vervangende busje geregeld kon worden: „De Vlearmoesbus is zes dagen per week van negen uur ‘s morgens tot negen uur ‘s avonds in gebruik. We hebben gewoon nauwelijks tijd om hem naar de garage te brengen. Maar dat moet natuurlijk wel zo af en toe. Nu moesten bijvoorbeeld de remblokken vervangen worden en er was wat schade te repareren. Daar kan je natuurlijk niet mee blijven rondrijden. Dus we waren blij dat we een alternatief hadden.”